SEO challenge dag 1

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Oke aan de slag met zoektermen. Gelukkig bent jij overtuigd dat deze belangrijk zijn en je hier toch echt je eigen in moet gaan verdiepen. Super! Laten we beginnen.

Ik weet uit ervaring dat zoektermen onderzoek nogal overweldigend kan zijn. Want het begin al met waar moet ik beginnen? Gewoon maar “fotograaf” invullen en kijken waar je eindigt? Kan. Dat deed ik ook lange tijd. Owja voordat ik het vergeet het is belangrijk om een Google account te hebben. Dit is hetzelfde account als waarmee je inlogt om bij je Google Analytics te komen. Heb je die nog niet? Oh dan meteen een account aan gaan maken en Google Analytics koppelen aan je website. Waarom is dit zo belangrijk? Meten is weten. Je kan niet weten of je veel of weinig bezoekers hebt of kei veel als je het aantal niet weet.

Oke voor het gemak ga ik er nu van uit dat je een account hebt en in kan loggen op deze tool: https://adwords.google.com/KeywordPlanner

In het plaatje hierboven zie je precies waar je moet zijn. Soms kom je niet meteen op de juiste pagina uit en moet je even zoeken. Dan weet je nu waar je de Zoekwoordenplanner alsnog vindt.

 

Om niet meteen overweldigd te raken is het handig om te beginnen met het invullen van je eigen website op de plek van “uw bestemmingspagina”.Als je hier de home page van je website invult dan komen er suggesties naar voren die Google bij je website vind passen. Ben jij bijvoorbeeld een newborn fotograaf en hieruit komen uitsluitend termen naar voren als “portret fotografie” of “fotograaf Haarlem” (terwijl jij misschien in Leusden werkzaam bent ik noem maar wat, dan weet je dat je nog veel moet doen. Kleine hint, je kan hier ook de site van je concurrent invullen.

Zo ziet dat er dan uit:

Leuke bijkomstigheid is dat er ook een grove schatting van je bezoekerspotentie bij staat. Voor de site die ik gebruik ben in het voorbeeld is dit 100K- 1 miljoen (per maand!) . Dit was dan ook een website die op pagina 1 staat van zoekresultaten toen ik zocht op “newborn fotograaf.” Als ik dit vergelijk met de schatting van een fotograaf die ik op pagina 5 tegen kwam met dezelfde zoekterm was deze maandelijkse schatting 10K – 100K. Toch vreemd want dit zijn 2 bedrijven die dezelfde doelgroep hebben en waarschijnlijk vergelijkbare zoektermen. Toch schat Google de ene veel “hoger” in dan de andere. Dit komt dus door de SEO. En dan vooral het gebruik van zoektermen.

Ze zoekvollume is niet altijd meer is beter. Als ik zou moeten kiezen met welke zoekterm uit bovenstaande gegevens ik aan de gang zou gaan dan zou ik kiezen voor “newborn shoot” en “baby foto”. Deze hebben toch een zeer aardig maandelijks volume maar daarnaast ook een lage concurrentie (te zien aan de Laag). Het is dus makkelijker om met deze zoektermen te scoren dan met “newborn fotografie” want daar staat Normaal achter. De zoektermen met Hoog erbij zijn het aller moeilijkste.

Succes!

 

[/fusion_text][fusion_button link=”https://www.vivelamemories.eu/wp-content/uploads/2017/07/zoektermen.pdf” title=”” target=”_blank” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Zoektermen printable in kleur[/fusion_button][fusion_button link=”https://www.vivelamemories.eu/wp-content/uploads/2017/07/zoektermen-zwartwit.pdf” title=”” target=”_blank” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Zoektermen printable in zwart/wit[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]