Leuk dat je benieuwd bent naar een virtuele assistent! De naam verraadt het al een beetje, een virtuele assistent is niet iemand die fysiek bij jou aanwezig is. In plaats daarvan is het iemand die je helpt op afstand. Deze persoon is niet bij je in dienst maar is een andere ondernemer die jou kan helpen met diverse taken. Iedereen kan op deze manier een virtuele assistent inschakelen, want  het hoeft niet eens duur te zijn of je überhaupt geld te kosten….

Misschien zou je een virtuele assistent (kortweg VA) eerder zien bij een webwinkel en niet zo snel bij een fotograaf, toch kan een fotograaf enorm veel baat hebben bij een VA. Je kan het namelijk zo gek niet bedenken of je kan het uitbesteden. Zo kan jij als fotograaf je concentreren op de taken die je het leukste vindt en waar je fotograaf voor geworden bent. Als je die taken uitbesteedt waar jij niet zo blij van wordt heb je meer tijd  voor de zaken die wel een fijn gevoel geven en bij jou passen.

Misschien valt er ook meer uit je bedrijf te halen maar kom je er nu gewoon niet aan toe. Denk bijvoorbeeld aan sociale media, SEO voor je website, een goede nieuwsbrief, een “funnel (trechter)” om zowel nieuwe klanten binnen te halen als klanten regelmatig terug te laten komen.

Een paar voorbeelden hoe je een VA kan inzetten zijn:

Voorbeeld 1. Je geeft de volledige after sales uit handen. Dan maak jij je super mooie foto’s, die lever je aan bij je VA met de gegevens van je klant erbij. Op dit moment gaat jouw VA voor je aan de slag om je klant te prikkelen om bijvoorbeeld een mooi canvas te bestellen. Jij hebt hier geen enkel omkijken meer naar. Je VA spreekt met jouw klant in jouw tone of voice en gebruikt verkooptools in jouw huisstijl. Welke producten en voor welke prijs wordt uiteraard bij de intake bepaalt en ook krijg je alle verkooptools te zien en kunnen die aangepast worden naar jouw wensen. Vervolgens gaat jouw VA dus voor jou aan de slag om verkopen te realiseren. De producten die de klanten bestellen gaat jouw VA bij leveranciers bestellen en er voor zorgen dat ze bij jouw klant bezorgt worden. Ook zorgt jouw VA ervoor dat je klant betaald. Elke week of elke maand, net wat je afspreekt, krijg je een overzicht van wat er allemaal loopt en verkocht is. Het geld dat jouw VA dan voor je verdient heeft krijg je op jouw rekening gestort. Vragen over de producten of waar het blijft, komen bij jouw VA terecht en heb je ook geen omkijken meer naar net zoals de betaling van deze producten. Hoe ziet dit er dan financieel uit? Jij betaald jouw VA voor een intake voor het bespreken van je wensen, het opmaken van de verkooptools en het verwerken van de prijzen en producten die je wil verkopen. Dit moet wel bij je bedrijf passen, en het blijft jouw bedrijf en jij houdt de regie. Vervolgens wordt afgesproken met de VA wat de marge is die de VA krijgt voor de verkopen. Hierna zal je dus geen omkijken meer hebben naar producten verkopen en kost het je geen tijd of geld meer, het levert je alleen nog geld. Zonder moeite! Omdat jouw succes ook het succes is van je VA hebben jullie er beiden baat bij dat er in dit geval zo veel mogelijk producten worden verkocht.

Voorbeeld 2. Je stuurt nu niet of nauwelijks nieuwsbrieven. Zonde! Dit wil je graag uitbesteden aan een VA om hier meer uit te kunnen halen. Een groot probleem waar je mee kan zitten is dat je niet goed weet waar je over moet schrijven in je nieuwsbrieven en eigenlijk vooral op zoek bent naar inspiratie. Je VA heeft hier een hele mooie oplossing voor. Zij heeft namelijk een 2 wekelijkse nieuwsbrief waar je op kunt abonneren voor een vast bedrag per maand. Deze nieuwsbrief staat vol met inspiratie en updates uit het werkveld. Leuke voorbeelden en ideeën van wat je allemaal kan doen met je nieuwsbrief. Je moet hier vervolgens wel zelf mee aan de slag. Wat ook kan is dat je de nieuwsbrief volledig uitbesteed. Met jouw VA bespreek je dan hoe vaak je de nieuwsbrief wilt versturen. Samen kijk je ook naar het aantal nieuwsbrief leden dat je hebt. Denk je na over hoe je de ledenlijst verder uit kan breiden. Wat de mogelijkheden voor je zijn en welke ideeën jij en je VA hebben. Aan de hand hiervan wordt een heel plan voor je gemaakt. Afhankelijk van wat je wilt en afspreken kunnen de kosten erg uiteenlopen.

En zo kan je het zo gek niet bedenken of je kan er hulp bij krijgen. SEO voor je website, social media maar ook financiële ondersteuning. Hulp bij het schrijven van je blog of advertenties die je op Facebook wil laten draaien.

Een fotografie bedrijf is natuurlijk niet te vergelijken met een webwinkel dus een virtuele assistent die de wereld van fotografie een beetje kent is wel een pre. Zo’n VA kan zich namelijk beter in jou en in jouw situatie inleven en daarmee de  beste hulp bieden. Blijf ten alle tijden goed met je VA communiceren en houd elkaar op de hoogte van wat er speelt en welke ideeën er zijn. En of jullie op de juiste weg zijn om jouw doelen te bereiken. Hoe eerder er bijgestuurd kan worden des te beter.

Ben je nu helemaal geïnteresseerd in een VA en zou je er mogelijk ook wel 1tje in willen schakelen in de toekomst? Ik ben samen met nog 2 andere ondernemers een VA service aan het opzetten speciaal voor fotografen. Wij willen hier mee van start gaan in 2019. Op dit moment zijn wij vol op bezig met het opzetten van deze service. Ben jij benieuwd en wil je meer weten en zelfs je eigen mening laten horen zodat wij ook jou de beste service kunnen bieden? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in en we houden jou op de hoogte! Mocht je nu tijdens de Feniks Feestweken contact met ons opnemen krijg je 50% korting op je intake, mocht je in 2019 in zee gaan met 1 van onze VA’s.