Poeh dat waren de dagen wel. 2 weken lang hebben wij met zijn 4ren lange dagen gemaakt. En dan bedoel ik echt lang. Tot een uur of half 3 doorwerken in de nacht en de wekker weer af laten gaan rond 6 a 7 uur. En weer door. Zeker 2 weken lang. Natuurlijk ben jij ook druk geweest en dit is niet een bericht van wij zijn zieliger want wij hebben een kindje van 1 en bla bla bla etc. Maar dit is wel een bericht dat wij met zijn 4ren tot onze uiterste zijn gegaan om alles voor iedereen in goede staat te leveren. Ondanks de drukte willen wij nooit nooit nooit consessies doen in de kwaliteit. Hier en daar is dan ook niet alles op tijd weg gegaan. 


Vrijdag hadden wij nog veel moeten en willen doen. Echter kwam 1 van ons met migraine al binnen en zodanig lichtschuw dat ze eigenlijk niet eens uit haar ogen kon kijken zonder te tranen van de pijn. En een ander liep zo krom van de rugpijn dat we van hem ook geen wonderen konden verwachten. Toch zijn we er met zijn 4ren voor gegaan en met de goede hoop dat de glaasjes nog binnen zouden komen voor de vive la charms. Maar die zijn helaas niet binnen gekomen en na een bepaalde tijd moesten wij dat ook opgeven vanwege de droogtijd. De lijm om de foto in de charm te krijgen heeft namelijk een aantal uren nodig om goed uit te harden. 

We hebben erg veel ingepakt. Voor de woodhangers hebben wij prachtige kleuren met krijtverf gebruikt, ook geschikt voor muren en meubels enzo. Wij waren dan ook stom verbaasd dat de verf niets kan hebben. Overal zaten er kleine krasjes en glimmende strepen op van het verschuiven en het tegen elkaar aankomen. Echt op dat moment zakt je hart in je schoenen. Een snelle online zoektocht levert op dat er vernis is voor extra bescherming. Gelukkig is het dus op te lossen, maar niet meer voor kerst. Deze woodhangers moeten allemaal weer glas geschuurd worden en opnieuw geverfd en daarna als ze droog zijn vernist worden. Geen probleem, gaan we met goede moed doen tussen kerst en oud en nieuw. 

Tussen kerst en oud en nieuw
Tussen kerst en oud en nieuw werken we een aantal uren elke dag zodat we nog wat orders kunnen maken die voor oud en nieuw zijn. En om opnieuw te verven en vernissen en hopelijk de charms te maken als de glaasjes binnen zijn. We werken dus niet de volle uren want we hebben onze rust echt nodig om bij te kunnen tanken. 


We hebben wel een leuke nieuwe acties tussen kerst en oud en nieuw. Hier hadden we het eerder al over en deze gaat gewoon door. We kijken er zelfs naar uit om deze met jullie te delen. 


Wat hebben we geleerd?

Nieuwe producten die voor een actie met flinke korting verkocht worden zijn zeer in trek. We moeten meer drukte verwachten dan wij verwachten. De afgelopen deals leverden namelijk bijna 4 keer zo veel orders op dan wij maximaal hadden verwacht. En dat zo tegen kerst wat ook al drukker aan het worden was dan we hadden verwacht… Poeh dat moeten we de volgende keer voorkomen. Met nieuwe producten gaat er vaker iets fout omdat we er nog handigheid in moeten krijgen. Dus voor de nieuwe acties komt er de duidelijke melding bij dat de levertijd langer is vanwege de verwachte drukte en de nieuwheid van de producten. 


We groeien echt uit ons jasje. Ook al zijn we nog maar met zijn 4ren, er is soms echt te weinig plek om alles te kunnen maken en in te pakken zonder elkaar in de weg te lopen. En het is gewoon te veel werk aan het worden voor 4 man. We groeien dus uit ons jasje en daar moeten wij dingen voor gaan veranderen in het nieuwe jaar. 


In het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar. Voelt nog zo ver weg net als dat wij eigenlijk nog niet door hebben dat het volgende week alweer kerst is, wat is dat snel gegaan die tijd. In het nieuwe jaar gaan wij inzetten op groei. Wij groeien als ons jasje uit maar om een grotere ruimte financieel rond te kunnen krijgen zonder op een houtje te moeten bijten moeten we nog net wat harder groeien. Er zijn alweer lange tijd nieuwe producten die wij zo graag willen gaan maken en waar we nieuwe machines voor nodig hebben. Daar gaan wij actief mee aan de gang in het nieuwe jaar. En tussen kerst en oud en nieuw komt er dan nog een leuke actie. Wij hebben er zin in! 


Mocht je order niet volledig zijn neem dan voor ze zekerheid contact met ons op. Dan kunnen wij dit tussen kerst en oud en nieuw op gaan lossen. Wij begrijpen ook dat het heel vervelend is als je order niet compleet is voor kerst en je klanten hier wel op rekenen. Geloof me, we hebben er echt alles aan gedaan om die teleurstelling te voorkomen en vinden het oprecht enorm rot dat dit ondanks de inspanningen niet gelukt is. Er is nu echter helaas niets meer wat we kunnen doen voor kerst. Wij hebben er het maximale uit gehaald, ook uit onszelf en gaan nu tijd doorbrengen met onze gezinnen en familie. Bijkomen en genieten van de feestdagen die gaan komen. Tussen kerst en oud en nieuw staan we weer voor je klaar om je te helpen. Mocht je klant heel erg teleurgesteld zijn en een oplossing van jouw eisen dan denken wij hierover graag met je mee tussen kerst en oud en nieuw om dit goed te maken met je klant. Ik hoop dat deze belofte je klant geruststelt en de klant begrijpt dat dit uit jouw handen is en jij ook maar afhankelijk bent van een externe partij. We nemen tussen kerst en oud en nieuw contact met je op en dan gaan we het proberen op te lossen. 

Voor nu rest mij dan nog 1 ding en dat is jouw echt super fijne feestdagen te wensen en alles wat mooi goed en fijn is te wensen voor het nieuwe jaar. 2020 alweer. We maken er een mooi en goed jaar van.