Ik hoor je denken, hoera? Moet ik hier blij mee zijn? Wat stom zeg. Nou eigenlijk vinden wij korting gewoon niet eerlijk. Stel jij koopt net voor 200 euro aan blokken en sleutelhangers in en een paar uur later krijg je een nieuwsbrief of zie je een Facebook post met “ nu 20% korting op je gehele bestelling”.  Wait whut!? Lijkt me dat je hier dan niet blij mee bent… 
Wij vinden dit dus niet eerlijk. Daarnaast zijn onze producten gewoon de prijzen waard die wij er voor vragen. Alles wordt met de hand en heel veel liefde gemaakt. Dit kost tijd en geld en elk product verdient onze volle aandacht. Natuurlijk kunnen wij fijn meer maken als we de koopjesjagers aantrekken maar wij willen eigenlijk veel liever een waardevolle lange termijn relatie met onze klanten. Zodat je weet wat je aan elkaar hebt en samen ervoor kan zorgen dat de eindklant de meest mooie spulletjes krijgt met de mooiste foto’s erop. En wie wil nu super hard moeten werken voor een klein bedrag voor een klant die alleen maar op je koopjes afkomt en je daarna zo loyaal is als de wind?


Wat dan wel? 


Natuurlijk weten wij dat de feestdagen eraan komen. En Black Friday is er een groot onderdeel van. De verwachtingen liggen dan toch wat hoger. Geven wij geen hoge kortingen dan is de verwachting dat een vergelijkbaar bedrijf dat wel doet en “iedereen” daar gaat bestellen. Dat soort gevoelens en gedachten spelen door je hoofd als ondernemer. Niemand wil al zijn klanten weg zien lopen voor korting. Daarnaast willen wij jullie ook gewoon laten merken dat wij heel erg blij zijn met jullie als klanten. Dus daarom de volgende dingen. 

  • Voor Black Friday komt er een stapelkorting. Wij willen dan met jullie samen gaan werken aan een leuke actie waar iedereen beter van wordt. Misschien alvast iets wat je zou kunnen overwegen is om al je volgers hiervoor in te zetten en niet alleen de klanten die een shoot hebben geboekt de afgelopen tijd. Doe eens gek. Waarom niet een actie voor iedereen openstellen en laat ze maar hun favoriete eigengemaakte foto naar je opsturen. Heb jij lekker veel omzet zo vlak voor de feestdagen en de klant heeft een mooi cadeau. (Voor de die hard ondernemers onder ons, waarom hier dan niet meteen een leuk kaartje of andere info over jouw studio bij doen of een aankondiging van je plekken voor sessies in het nieuwe jaar?) 
  • Wij hebben voor Black Friday nog een idee waar we mee bezig zijn. Maar hier later meer over. Het zal in ieder geval eerlijk worden en voor iedereen gelijke kansen. 
  • Sinds onze oprichting hebben wij nieuwe klanten een korting van rond de 10% gegeven die binnen 2 weken gebruikt moet worden. Dit blijven wij gewoon doen. Wij zien dit als kleine aanmoediging om je niet alleen in te schrijven als klant maar ook daadwerkelijk een product aan te schaffen. Onze kwaliteit kun je namelijk het beste beoordelen als je onze producten in je handen hebt en van alle kanten kunt bewonderen. En voor onze houten producten, die ruiken zo lekker! 
  • Voordeelsetjes. Leuke producten die bij elkaar passen en die wij al gedeeltelijk samen op voorraad kunnen leggen. Niets geks maar gewoon een paar leuke producten tegen een lagere vaste prijs. 
  • Je kan nog steeds gewoon sparen voor je eigen korting. Voor elke order krijg je VIVE punten die je later in kan wisselen bij een nieuwe order voor korting. Dus hoe trouwer de klant, hoe meer korting er verdient wordt. 
  • En wie weet wat we nog meer bedenken. 

Dus zoals je nu hebt kunnen lezen klopt de titel van dit bericht niet helemaal maar hij heeft er wel voor gezorgd dat je dit bericht bent gaan lezen. En de boodschap is duidelijk, wij doen niet (meer) aan oneerlijke kortingen. En trouwe klanten worden beloond. Leuker kunnen we het niet maken, wel eerlijker.