Van meerdere fotografen hebben wij te horen gekregen dat er wat onduidelijkheden waren omtrent de samenwerking tussen Vive la Memories en Fotografie Printen. De vragen die binnen kwamen gingen over of het nu wel of niet een nieuw bedrijf is. Wat er gaat veranderen aan Fotografie Printen en waar nu besteld moet worden en hoe fotografen deze keuze moeten gaan maken.

Twee verschillende bedrijven

Voorop moet staan dat beide bedrijven los van elkaar staan. Beide bedrijven worden gerund door andere ondernemers en hebben beiden hun eigen beleid en visie. Beide bedrijven staan apart ingeschreven bij de KvK, de belastingdienst etc.

Waar komt Vive la Memories dan ineens vandaan?

Vive la Memories is opgezet door mij,  Angela van der Wiel, de dochter van Ad en Els, de eigenaren van Fotografie Printen. Vanaf het begin van Fotografie Printen hebben we samengewerkt om Fotografie Printen groot te maken. Toen ben ik verloofd en samen gaan wonen met Elco in Nieuwegein, toch ruim 30 minuten bij Ad en Els vandaan. Intensief samenwerken werd daardoor lastig. Daarnaast hebben wij ons eigen product uitgewerkt en op de markt gebracht en dat produceren wij in Nieuwegein. Toen is het idee ontstaan om een eigen website en bedrijf op te zetten om onder onze eigen naam te gaan leveren aan fotografen. Omdat onze website nog niet af en operationeel was zijn Ad en Els van Fotografie Printen zo vriendelijk geweest om onze houtblokken op hun site aan te bieden. Hiervan is tot ons genoegen zeer goed gebruik gemaakt en de houtblokken zijn goed ontvangen.

Dus wat gaat er nu veranderen?

Onze site is nu zo goed als klaar en er moeten nog wat producten op de site gezet worden maar verder is alles af. Binnenkort verdwijnen de producten van Vive la Memories van de site van Fotografie Printen. Dus de producten die je dan bestelt op de site van Fotografie Printen worden ook daadwerkelijk door hun gemaakt. De producten die besteld worden bij Vive la Memories worden door ons gemaakt. Op deze manier hopen we verwarring weg te nemen en is het voor iedereen duidelijk welke producten waar vandaan komen.

En de samenwerking dan?

Wij blijven achter de schermen samenwerken met Fotografie Printen. Dit doen we door op social media hun regelmatig te vernoemen en op onze site aan te geven dat de mooiste en beste canvassen toch echt nog steeds bij Fotografie Printen vandaan komen. Fotografie Printen op hun beurt vertellen weer op social media en via hun site dat voor houtblokken je bij ons moet zijn. Op deze manier helpen wij elkaar waar we kunnen.

En de Facebookgroep dan?

In de Facebook groep van Fotografie Printen blijf ik beschikbaar om de vragen te beantwoorden die ik kan beantwoorden. Dit omdat ik nu eenmaal veel meer op Facebook rond hang dan Ad en Els en iedereen blij wordt van een snel antwoord. Dus als ik antwoord kan geven dan hoor je van mij. Ook laat ik vaak nieuwe leden toe tot de groep. Dat veranderd er niets aan dat Fotografie Printen niet mijn bedrijf is maar die van Ad en Els. Zie mij maar als een soort moderator die hun online help. Daarnaast komen wij binnenkort met een eigen Facebookgroep om onze vragen aan jullie en jullie vragen aan ons meer gescheiden te houden van Fotografie Printen om verwarring te voorkomen.

Dus waar moet ik nu bestellen?

Waar je wilt. En waar de producten staan die je wilt hebben. Mochten dit hoogwaardige canvassen zijn dan raden wij Fotografie Printen aan en als dit houtblokken zijn kom dan bij ons.

Mochten er nog vragen zijn, stel ze dan hieronder.