Het is bij iedereen bekent dat de berichten die je plaatst door maar een klein aantal van je fans worden gezien. Dit komt niet omdat Facebook een hekel aan jou heeft. En daarnaast, de concullega bij jou in de buurt die ook op Facebook zit heeft last van precies hetzelfde. Maar doe jij het beter op Facebook dan die concullega. Daar kun je gemakkelijk achter komen.

Ik vond het eerst bijzonder vreemd dat niet iedereen elk bericht van een pagina te zien krijgt. Tot ik mij ging verdiepen in de cijfers. Het blijkt dus dat een gemiddeld persoon op Facebook als snel 1.500 berichten te zien krijgt per dag als Facebook niet zou filteren! Daar gaat niemand doorheen komen natuurlijk. En iemand die veel vrienden heeft en relatief veel pagina’s leuk vind zou al snel rond de 15.000 berichten om de oren geslingerd krijgt. Lijkt mij niet te doen. 

Iedere pagina wordt daarom aan de hand van allerlei ingewikkelde en onbekende formules gefilterd en je berichten worden aan een klein aantal fans getoond. Ook die van je concullega. Toch kun je heel gemakkelijk zien of jij het beter of slechter doet. Dit kan aan de hand van de IPM (interactie per duizend fans). Komt dit aantal uit op de 4 dan is dit gemiddeld. Bij minder dan 2 dan wordt het tijd de strategie aan te passen. Hieronder een voorbeeld van 3 willekeurige fotografen.

IPM

Je kan 3 accounts naast elkaar zetten zoals hierboven te zien is. Dit zijn gegevens van de afgelopen 30 dagen. Uit dit voorbeeld is op te maken dat Sue Bryce het boven gemiddeld goed doet op Facebook. Heidi Hope is gewoon goed bezig en Ana Brandt zou er wijs aan doen om haar strategie eens flink aan te passen. Zeker met zoveel fans zou zij veel meer uit Facebook moeten kunnen halen dan ze nu doet.

Wil jij de IPM van je eigen pagina en die van je concurrenten weten en vergelijken? Dat kan via DEZE website. En, ben jij tevreden met het resultaat?

Vond je dit artikel nuttig? Delen is lief!

handtekening