Leuk dat je geïnteresseerd bent of een foto op canvas nog in of uit is! Om hier echt uitspraken over te doen heb ik speciaal voor jou de cijfers erbij gepakt. Want ik kan wel leuk op mijn onderbuik gevoel afgaan en kijken in een glazen bol maar dan heb ik liever harde cijfers. Deze grafiek laat zien hoe vaak er op “foto op canvas” is gezocht sinds 2004.  Augustus 2009 was de grote piek voor foto op canvas. Sinds dien gaat het met pieken en dalen toch zeker naar beneden. Het begint zelfs een nek aan nek race te worden met foto op hout. Hier en daar is foto op hout zelfs populairder geweest dan canvas.

 

Pieken en dalen

Canvas is tussen juni 2010 en november 2014 aardig stabiel geweest met de gebruikelijke pieken rond de feestdagen. Tot aan januari 2016 is er een daling geweest bij zowel foto op hout als bij foto op canvas. Maar sindsdien zijn beiden aardig aan het stabiliseren. Persoonlijk denk ik niet dat het heel erg lang zal duren voor het echt 50-50 zal zijn tussen foto op canvas en foto op hout. Foto op aluminium en foto op glas blijven achter lopen, ik denk mede doordat deze producten ook wat duurder zijn dan canvas en op hout. Maar foto op hout en foto op canvas zullen beiden nog jaren mee gaan. Ik denk dat foto op hout even heel erg nieuw was en daardoor enorm de aandacht heeft getrokken en daardoor soms zelfs even foto op canvas voorbij ging. Zolang er geen (prijs)technische nieuw “alternatief” komt voor foto op canvas en foto op hout zullen ze beiden nog jaren mee kunnen en “in” en bekend blijven.

Wist jij dat wij ook hele mooie goed geprijsde canvassen in het assortiment hebben? Wij verstevigen onze canvassen door een stevige houten plaat direct achter het canvas te plaatsen. Dit geeft extra stevige canvassen.